Accretos en Atletiek Leudal aan de slag met sport- en beweegakkoord Leudal

Adviseur lokale sport Marie-Louise Suijkerbuijk gaat in gesprek met sportaanbieders uit de gemeente Leudal. Ze ondersteunt hen om uitvoering te geven aan de acties uit het sport- en beweegakkoord Leudal. Begin dit jaar maakte ze daarmee een start met Volleybalvereniging Accretos en Atletiek Leudal.

Mooie, unieke verenigingen

In het gesprek met de besturen van Accretos en Atletiek Leudal lichtte Marie-Louise de mogelijkheden van het sport- en beweegakkoord Leudal toe. Ook brachten ze samen de kracht van de verenigingen in beeld. De verenigingen kregen de kans om een beeld te schetsen van de ontwikkelingen en de uitdagingen bij hun vereniging. Beide clubs zijn aan de hand van een verenigingsintake bezig geweest om hun ondersteuningsaanvraag te verscherpen én het gewenste resultaat inzichtelijk te maken. Marie-Louise: “In deze gesprekken voel je, proef je, wat het verenigingsleven zo mooi maakt en hoor je trotse bestuurders over hun mooie, unieke vereniging.”

Aan de slag

Zowel Accretos als Atletiek Leudal gaan met de hele vereniging aan de slag. Accretos zet in op het betrekken van leden en het maken van een (actie)plan rondom de werving en het behoud van leden en trainers. Ook daarin worden de mogelijkheden van het sport- en beweegakkoord ingezet. Thieu Hendriks (Accretos): “In feite hebben we in beeld waar we als bestuur mee aan de slag willen. Binnen het bestuur zijn de kernpunten besproken. De intake vormt de basis van een vervolg waarin we onze toekomstvisie uitwerken.” Atletiek Leudal ziet ook kansen in het actiever betrekken van mensen bij de vereniging. Ze gaan aan de slag met het opbouwen van een schil van meer (en jongere) vrijwilligers om de huidige harde kern van vrijwilligers heen om een tekort tegen te gaan.

Wil je ook meer informatie over de mogelijkheden van de inzet van services en opleidingen vanuit van het sport- en beweegakkoord Leudal voor jouw vereniging? Dit alles kosteloos door ondersteuning van de Adviseur Lokale Sport via het sport- en beweegakkoord. Meld je dan via marie-louise.suijkerbuijk@adviseurlokalesport.nl.