Fit en vitaal ouder worden bij zorgcentrum Proteion St. Magdalena in Haelen

St. Magdalena is een voormalig kloosterverzorgingshuis gelegen in Haelen. In het zorgcentrum wordt intensieve zorg, begeleiding en behandeling gegeven aan mensen met lichamelijke en psychogeriatrische zorgvragen. St. Magdalena beschikt over een somatische en een psychogeriatrische afdeling. Matti, een van de beweegcoaches van Leudal Leeft, is actief in het zorgcentrum en biedt aan een klein groepje bewoners beweegoefeningen aan. Wij spraken met Proteion medewerker Monique over de inzet van de beweegcoach in het zorgcentrum.

Bewegen om soepel te blijven

"Het samenzijn en het sociale contact is voor de groep mensen waar we mee werken erg belangrijk", zo begint Monique haar verhaal. "Sommige bewoners geven aan dat ze beweegmomenten fijn vinden omdat ze hierdoor soepel blijven. Anderen doen vooral mee om naar de muziek te kunnen luisteren of omdat ze het fijn vinden om samen met andere mensen te zijn. " Dankzij de hulp van beweegcoach Matti kunnen er meer bewoners bereikt worden in het zorgcentrum. Hierdoor krijgen veel meer bewoners de mogelijkheid om samen in beweging te komen.

Samen de schouders eronder

"De samenwerking verloopt heel erg fijn en ook de mensen zijn heel tevreden over de extra inzet", aldus Monique. Ze hoopt dan ook dat de inzet van de beweegcoach in de toekomst zo door kan blijven gaan. Monique wil graag blijven samenwerken om te kijken wat er allemaal nog meer gedaan kan worden voor de doelgroep.