Basisschool de Kwir wint prijs sportiefste klas van Leudal

Tijdens de Nationale sportweek werd er in de gemeente Leudal gestreden om de titel sportiefste klas van de gemeente. De wedstrijd was een groot succes. Meerdere klassen hebben leuke en bijzondere filmpjes ingestuurd. Er werd gedanst, gesport en fanatiek bewogen zowel door de kinderen als de leerkrachten. De kinderen uit groep 7 van basisschool de Kwir wisten ons op creatieve wijze te verrassen. Zij mogen zichzelf de sportiefste klas van Leudal noemen.

'De Skippy's

Alle klassen hebben in het kader van de Nationale Sportweek een Ben Bizzie beweegkalender ontvangen met daarop verschillende opdrachten om uit te voeren. We daagden de klassen uit om hun creativiteit te gebruiken en leuke filmpjes op te sturen. De ingestuurde video's van groep 7 hadden allemaal een overkoepelend onderwerp. In alle filmpjes stond de skippybal centraal. Er werd om die reden ook gekozen voor een toepasselijk teamnaam: de Skippy's. Samen met de leerkracht sprongen de kinderen de hele dag door het klaslokaal. Beweegcoach Roy: het was lastig om één winnaar te kiezen uit alle leuke inzendingen, maar we vonden de filmpjes van 'de Skippy's' heel origineel bedacht.

Ben Bizzie wisseltrofee

Bij de bekendmaking van de winnaar, hoort natuurlijk ook de uitreiking van een prijs. Beweegcoach Roy ging daarom langs om de Ben Bizzie wisseltrofee te overhandigen. Daarnaast werd er ook nog een fanatiek potje archery tag gespeeld. De kinderen hebben genoten van een welverdiende sportieve middag.