‘Besturen met impact’ voor verenigingsbestuurders in Leudal

In 2020 is het lokaal sport- en beweegakkoord Leudal gesloten. Vanuit het lokale sport- en beweegakkoord is er naast uitvoeringsbudget óók servicebudget beschikbaar en kunnen bestuurders van (sport)verenigingen meedoen met de opleiding 'Besturen met impact'. De opleiding start op 20 september. Meld je aan!

Het servicebudget dat vanuit het sport- en beweegakkoord Leudal beschikbaar heeft gesteld, wordt ingezet door de Adviseur Lokale Sport. Met het servicebudget kunnen verenigingen en clubs kosteloos meedoen aan cursussen, workshops en opleidingen. In samenwerking met de gemeente Peel en Maas, de Adviseur Lokale Sport én Rabobank Peel, Maas en Leudal wordt er voor verenigingsbestuurders in het najaar van 2021 de opleiding ‘Besturen met Impact’ gegeven.

OPLEIDING 'BESTUREN MET IMPACT'

De opleiding ‘Besturen met Impact’ is erop gericht om je als bestuurder te ontwikkelen en je club verder te brengen. Tijdens de opleiding krijg je het juiste gereedschap om je club nu én in de toekomst nog beter te organiseren. Dit door je kennis en vaardigheden te vergroten. Ook krijg je handreikingen bij de uitdagingen waar je als bestuurder mee te maken hebt. Dit alles doe je niet alleen, maar samen met medebestuursleden uit de omgeving. De opleiding is geschikt voor zowel beginnende als ervaren bestuurders van sportverenigingen. Ook als bestuurder van een muziek en/of cultuurvereniging ben je van harte welkom om deel te nemen aan de opleiding. Het is toegestaan om met meerdere bestuurders van één vereniging deel te nemen aan de opleiding.

"Een frisse kijk"

Enkele verenigingsbestuurders hebben in het verleden deelgenomen aan de opleiding
Besturen met Impact. Zoals Gilbert Linsen (bestuurslid DFO'20, voorheen RKESV): "Een frisse kijk wilden we en wauw, die kregen we. Samen met vertegenwoordigers van onze bekende voetbalverenigingen uit de buurt hebben we in slechts 4 sessies een heel scala van kijken naar jezelf voor de kiezen gehad. Niet gemakkelijk en best confronterend. Natuurlijk doe je heel veel goed, daar helpt dat bekende jaarschema je ook bij, maar vooral het contact met de andere verenigingen confronteerde ons met “ANDERS”. Beter of slechter is niet aan de orde." Inmiddels is RKESV gefuseerd met buurverenigingen GKC en RKHVC. Samen legden ze een goede basis onder de naam DFO'20. Lees hieronder het verhaal van Gilbert én andere verenigingsbestuurders:

INTERESSE & AANMELDEN?

De opleiding ‘Besturen met Impact’ is voor alle verenigingen uit de gemeente Peel en Maas en Leudal toegankelijk. Je kunt volledig gratis deelnemen aan de opleiding dankzij een financiële bijdrage van de Rabobank én de inzet van het servicebudget.

Let op, de opleiding is vol! Heb je interesse, meld je dan aan via de reguliere link. Je komt dan op de wachtlijst terecht. Bij voldoende interesse kan er mogelijk een tweede opleiding worden gestart.