Beweegcoaches bewegen met bewoners Care+

Het Coronavirus heeft Nederland in zijn greep. We moeten allemaal zoveel mogelijk thuis blijven zitten. Thuis zitten betekent echter niet dat we de hele dag stil moeten zitten! Ook de bewoners van de woongroepen van Care+ blijven in beweging. Hier dragen de beweegcoaches graag hun steentje aan bij.

Beweegmomenten voor bewoners Care+ met beweegcoaches

Sinds 6 april organiseren de beweegcoaches van Leudal Leeft beweegmomenten voor de bewoners van de woongroepen van Care+. Voorlopig gaan beweegcoaches Matti en Pleun iedere maandagochtend én iedere woensdagochtend langs bij woongroepen van Care+ op twee verschillende locaties in Nunhem en Roggel. Hier gaan Matti en Pleun gezellig en op een laagdrempelige manier samen bewegen, met iedereen die dat graag wil. Hoe ziet deze beweegactiviteit eruit? “Heel afwisselend”, volgens beweegcoach Matti. “Van rek – en strekoefeningen tot bootcamp oefeningen”. Er doen ongeveer 20 bewoners van de woongroepen van Care+ mee aan de beweegactiviteiten van de beweegcoaches.

Bewegen niet vanzelfsprekend

Voor de bewoners van de woongroepen van Care+ is het tot op heden niet vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. “Het was dan ook mooi om te zien dat de bewoners snel klaar stonden om van start te gaan. Samen bewegen en plezier maken, stond centraal tijdens de activiteiten. Prachtig om te zien dat dit tot verbinding leidt”, aldus beweegcoach Pleun. De bewoners zijn ook positief over de beweegactiviteiten van de beweegcoaches. Een reactie van één van de bewoners: “Komen jullie volgende week weer? Het is leuk om samen actief te zijn.”