Bewoners seniorenwoningen Heythuysen en Haelen in beweging

Het Coronavirus maakt het voor iedereen lastiger om voldoende te sporten en bewegen. We moeten allemaal zoveel mogelijk thuis blijven zitten. De bewoners van de servicewoningen Catharina Staete en Amalia Staete te Heythuysen en van de seniorenwoningen De Horst te Haelen blijven ook graag in beweging. De beweegcoaches van Leudal Leeft hebben hierbij geholpen!

Op dinsdag 21 april brachten de beweegcoaches van Leudal Leeft een bezoekje aan de servicewoningen Catherina Staete en Amalia Staete in Heythuysen en aan de seniorenwoningen De Horst in Haelen. Beweegcoaches Matti en Renée bieden daar een laagdrempelige beweegactiviteit aan voor de bewoners van de deze woningen.

Hoe ziet zo’n beweegactiviteit eruit? “De bewoners van de seniorenwoningen kunnen vanachter hun eigen raam óf vanaf hun eigen balkon meedoen met de beweegactiviteit. Wij staan op de parkeerplaats, zetten een leuk muziekje op én doen de oefeningen voor. Zo proberen we in deze tijd toch iedereen op een veilige afstand van elkaar in beweging te krijgen én te houden”, aldus beweegcoach Renée.

Matti en Renée hadden een briefje bij de bewoners in de brievenbus gedaan waarop de beweegactiviteit werd aangekondigd. “Het was even afwachten hoeveel bewoners er zouden meedoen. We hebben nog nooit eerder een beweegactiviteit verzorgd bij de seniorenwoningen in Heythuysen en Haelen en hadden ook geen idee of er behoefte aan was", vertelt beweegcoach Matti. Maar dat was er zeker! Beweegcoach Renée vertelt: “Het was een groot succes. Er hebben ongeveer 35 deelnemers meegedaan aan de beweegactiviteit. Super leuk! Volgende week komen we daarom weer terug”.

De bewoners waren erg positief over de beweegactiviteit. "We hebben een heleboel leuke reacties ontvangen van de bewoners", aldus Matti en Renée. Een bewoner van een van de servicewoningen van Amalia Staete zegt: “Super leuk initiatief, zo blijven we toch een beetje fit. Het is lastig om nu voldoende te blijven bewegen”.Matti heeft zelfs al wat verzoekjes voor beweegoefeningen ontvangen voor volgende week.