Aftrap Scoor een Boek

Leerlingen van de basisscholen in Leudal speelden tijdens de aftrap van het project Scoor een Boek een leuke beweegbingo samen met de beweegcoaches van Leudal Leeft.

Scoor een Boek

In het leesproject Scoor een Boek werken bibliotheken in heel Nederland samen met voetbalclubs in de Eredivisie en Eerste Divisie. Het project Scoor een Boek verbindt sport en bewegen met elkaar en laat kinderen en ouders ervaren hoe leuk lezen is. Dit jaar startte het project Scoor een Boek voor het eerst in Leudal.

Aftrap van het project

Op 2 en 3 maart vond de aftrap van het project Scoor een Boek plaats. Enkele enthousiaste medewerkers van de plaatselijke bibliotheek kwamen in de klas op bezoek om het project Scoor een boek uit te leggen aan de kinderen, daarnaast kregen de kinderen via een videoboodschap een ‘peptalk’ van VVV-speler Simon Janssen. Supergaaf, natuurlijk! Na een tijdje stil te hebben gezeten en aandachtig te hebben geluisterd, was het tijd voor wat beweging.

Beweegbingo

Beweegcoaches Ken en Pleun waren aanwezig op de scholen om een toffe beweegbingo te verzorgen voor de kinderen. Hoe het werkte? De kinderen kregen een beweegbingokaart overhandigd van Pleun en Ken. De beweegcoaches omschreven een woord, en de kinderen moesten dat woord ontdekken op hun bingokaart en de daarbij behorende beweging uitvoeren. Beweegcoach Pleun was enthousiast “Het was een superleuke activiteit! Alle kinderen deden goed hun best. En er werd volop gestreden om als een van de eerste bingo te krijgen”.

Het project Scoor een Boek loopt op zeven basisscholen in de gemeente Leudal waaronder bs. St. Liduina, bs. Antonius, bs. De Heihorst, bs. De Harlekijn, bs. De Neerakker, bs. De Mussenberg en bs. De Schakel. Maar liefst 225 kinderen in de gemeente Leudal gaan hierdoor aan de slag met lezen en bewegen!

Kinderen lezen de achterkant van een boek