Een groot oranje spektakel tijdens de Koningsspelen

De Koningsspelen, het oranjespektakel stond bij alle basisscholen in de gemeente Leudal weer voor de deur. Het wordt vaak gevierd op de laatste vrijdag voor de vakantie. Dit jaar een beetje anders, maar desondanks een groot succes.

Afgelopen vrijdag 23 april was het dan zo ver. De Koningsspelen 2021 werd gevierd op de basisscholen in de gemeente Leudal. Aangezien de Koningsspelen van 2020 niet kon doorgaan, zorgden we dit jaar voor een extra speciaal (en digitaal) feest. Per school zorgden we voor een Koningsspelenboek vol leuke opdrachten en spellen voor in de klas. De scholen bepaalden zelf de invulling van hun eigen Koningsspelen. “We zijn positief verrast door Leudal Leeft en de manier waarop zij omgaan met de coronamaatregelen. Door deze oplossing kunnen we als school op een zo goed mogelijke manier deelnemen aan deze mooie dag!”, luidde een reactie van een van de scholen.

Een dag vol sport- en spelplezier

Beweegcoach Rikus: “We zijn erg blij met alle positieve reacties die we hebben gekregen, maar nog mooier was dat iedere school een super dag neerzette. Hiervoor dus onze complimenten. De manier waarop de scholen deze dag oppakken is geweldig! Ze konden zelf kiezen voor een fysieke of digitale variant. Met ons draaiboek hebben ze er een mooie dag van gemaakt.” Samen zorgen we voor een mooie dag vol sport- en spelplezier voor de kinderen.

Hieronder een korte sfeerimpressie van een aantal scholen in de gemeente Leudal: