Een meivakantie vol sport en creativiteit

Tijdens de vakantie zorgden we voor extra beweging én creativiteit. We gingen onder andere aan de slag met een circusactiviteit, een voetbalclinic en graffiti spuiten. Veel kinderen deden met ons mee en zo zorgden we voor een vakantie zonder verveling.

40 voetbaltalenten

Tijdens de vakantie zorgen we voor extra beweging. Beweegcoach Rikus: “We zien kinderen in vakantietijd veel verdwijnen achter smartphones en spelcomputers. Heel leuk en soms ook erg leerzaam, maar wij dagen kinderen uit om lekker, buiten met ons, in beweging te komen. En dat is aardig gelukt.” Hij organiseerde samen met de enthousiaste trainers van voetbalvereniging RKSVN een gave voetbalclinic op het sportpark in Neer. Maar liefst 40 kinderen uit diverse kernen hebben gezamenlijk een balletje getrapt. “We hebben weer gezien dat er veel voetbaltalent rondloopt in de gemeente Leudal.”

Fantastische kunstenaars

Ook voor de creatievelingen was er volop vermaak in de vakantie! Onze cultuurcoach Anne organiseerde een super stoere graffiti workshop in de buitenlucht. Normaal gesproken is dit natuurlijk hartstikke verboden, maar tijdens de meivakantie werd daar een uitzondering voor gemaakt. Iedereen mocht zijn eigen kunstwerk maken. Anne vertelt: “De kinderen maakten fantastische tags, Street art en pieces. Ze kunnen trots zijn op het eindresultaat.”