Geslaagde eerste Balkon Beweegdag op Bruggerhof

Afgelopen vrijdag was de eerste Nationale Balkon Beweegdag. Een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Op meer dan 150 woonzorglocaties door heel Nederland werd het gevierd. Ook in Hunsel. Daar kwamen de beweegcoaches, Matti en Pleun, samen met senioren in beweging. Uiteraard op gepaste afstand, vanaf hun balkon.

Tal van senioren van Woonzorgcentrum Bruggerhof in Hunsel deden mee met het sportieve evenement. “Het is erg belangrijk om in beweging te blijven, zeker voor deze doelgroep. Zo blijven ze actief, vitaal en houden ze hun weerstand op peil. Maar daarnaast is het ook vooral erg leuk. De bewoners zitten veel binnen en tijdens dit beweegmoment zien ze elkaar toch weer even, maar dan op afstand”, aldus Matti. “We zijn hier al vaker op bezoek geweest om te zorgen voor beweging. Maar een dag als deze konden wij natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan.”

De beweegcoaches begonnen met een beweegmoment. Dat was nog niet alles, want daarna kwamen de ouderen in beweging tijdens de Kras & Krachtig Beweegbingo. De senioren deden enthousiast mee. Pleun: “Vaak kunnen mensen veel meer dan ze zelf denken. Zeker wanneer ze regelmatig bewegen, zullen ze stapsgewijs vooruitgang boeken en zien. De glimlach op het gezicht van iemand als iets lukt, is goud waard. Daar doen we het voor! Het was een heerlijk zonnige en actieve ochtend. Wij komen snel weer terug!”