HIN Scholen op creatieve ontdekkingsreis

Op dinsdag 22 juni stond het op de HIN scholen in het teken van cultuur. Onze cultuurcoaches reden als cultuurreizendcircus tussen de drie basisscholen in Hunsel, Ittervoort en Heeritter op en neer. Groep 1 t/m 8 deed mee met muziek, cultuur, theater en creativiteit.

De allerkleinste kregen een voorstelling van het Tante Thee Theater met zang, dans en muziek. Tante Thee ging naar zee en alle kinderen mochten mee. Een groot succes. De kinderen hingen aan haar lippen en keken hun ogen uit. De kinderen van groep 3 en 4 deden mee met een pittige streetdanceworkshop en ook gingen ze tijdens de workshop van Luijten en Kornuijten aan de slag met jongleren en andere circuskunsten.

Ook de leerlingen van de bovenbouw gingen creatief aan de haal. Tijdens de graffiti workshop creëerden de kinderen van groep 5 en 6 ware kunstwerken. Ze gingen naar huis met een bord met hun eigen graffitihandtekening. De oudste leerlingen waanden zich voor even in de wereld van Armin van Buuren en David Guetta. Ze leerden onder begeleiding van professionele DJ’s hoe ze zelf een mix kunnen maken. Maar dat was nog niet alles, want de hele bovenbouw speelde de pannen van het dak tijdens een Cajonworkshop waarbij ze allerlei nummers van Michael Jackson, Queen en Bruno Mars de revue passeerden.