Kinderen uit Baexem voor even de baas!

De leerlingen van basisschool de Harlekijn in Baexem mochten voor een dagje de baas zijn over Leudal tijdens het Juniorlab. Aan de kinderen de taak om te bedenken hoe we de inwoners uit Leudal nog meer en beter kunnen laten bewegen. De kinderen zaten vol goede ideeën!

Op vrijdag 13 maart brachten beweegcoaches een bezoekje aan basisschool de Harlekijn in Baexem. De kinderen kregen van onze beweegcoaches de opdracht om eens goed na te denken over hun ideale sportdorp. Niets was te gek, alles mocht. Door te knippen, plakken, schrijven en kleuren mochten de kinderen hun ideeën uitwerken op een grote poster. Aan het einde van de middag mocht ieder groepje zijn meest gave, leuke, toffe idee voor Leudal presenteren aan de beweegcoaches.

En leuke ideeën waren er zeker!

Een groepje leerlingen kwam met het idee om één locatie te maken in Leudal waar je een heleboel sporten kunt doen. De leerlingen hadden het over sporten zoals thaiboksen, turnen, judo en trampoline springen. De leerlingen vonden het daarnaast belangrijk dat je naast sporten, op de locatie, ook de mogelijk hebt om muziek te maken of naar een (kinder)disco te gaan. Hoe ze dit allemaal willen gaan doen? Met een strippenkaart, zodat je alle sporten en activiteiten lekker uit kunt proberen. Net waar je zin in hebt.

Een ander groepje lijkt het juist leuk om een sportief kamp te organiseren, waarbij je allerlei sporten kunt doen. Sporten staat volgens deze leerlingen centraal tijdens dit kamp. Maar, daarnaast moet er ook tijd zijn voor gezelligheid. Lekker BBQ’en met elkaar en overnachten op de locatie.

Voor een andere groepje was het heel duidelijk. Lang nadenken hoefden ze niet. De plaatselijke voetbalclub RKVB moet een trampolinepark krijgen. Het moet een plek worden waar ze lekker kunnen trampoline springen en zichzelf kunnen uitdagen met verschillende trampolines.

Waarom een Juniorlab?

In het kader van het sport- en beweegakkoord Leudal wordt er zoveel mogelijk input verzameld vanuit de inwoners van Leudal. Daar horen ook de kinderen bij. “Kinderen zijn erg creatief en durven ook groots, soms te groot, te dromen. Kinderen denken niet in kaders én komen daardoor met ideeën die echt anders zijn, dan anders. Super leuk. En het zijn natuurlijk echt ideeën die passen bij de wensen en behoeften van de kinderen van nu”, aldus beweegcoach Ken.