Land van Horne St. Elisabeth in beweging

Vanaf september is beweegcoach Marloes actief bij Land van Horne St. Elisabeth in Haelen. Iedere maandag en vrijdag is ze er te vinden. Hier beweegt ze één op één met verschillende bewoners en doen ze allerlei beweegactiviteiten.

Beweegroute

Marloes vertelt: “Bewegen is belangrijk. Ook op latere leeftijd. Ik zorg ervoor dat bewoners, die het extra hard nodig hebben, iedere week op een laagdrempelige en leuke manier in beweging komen.” De bewoners komen onder andere in beweging met behulp van de beweegroute. “De beweegroute loopt door de gangen van het zorgcentrum. Onderweg komen de wandelaars allerlei beweegopdrachten tegen die bewoners, zelfstandig of onder begeleiding van mij, uitvoeren. Denk aan laagdrempelige beweegoefeningen, zoals knieën heffen, schouders draaien, squaten en nog veel meer.”

Magic carpet

Ook het magic carpet is volgens Marloes een echte hit onder de bewoners. Marloes vertelt: “Het ‘magische tapijt’ projecteert beelden op de vloer of op de tafel. De beelden reageren op de hand- en voetbewegingen. Het is lekker laagdrempelig, maar vooral ook erg leuk. Met het magic carpet kun je meer dan 500 beweegspelletjes spelen. Zoals vissen wegjagen, piano spelen, ballen wegschoppen, puzzels en nog veel meer. We zijn dus nog lang niet uitgespeeld!”

Wil je ook meer in beweging komen? Neem contact op met Marloes via marloes@leudalleeft.nl.