Lerend Netwerk voor vakleerkrachten

Krachten bundelen om te zorgen voor een impuls in het beweegonderwijs. Dat doen we tijdens de bijeenkomsten van het Lerend Netwerk voor vakleerkrachten. Op donderdag 20 mei vond de eerste editie plaats.

Korte lijntjes

Beweegcoach Rikus: “Met het Lerend Netwerk willen we een groep van vakleerkrachten sport, groepsleerkrachten met affiniteit in sport en bewegen en de beweegcoaches van Leudal Leeft met elkaar verbinden. Het delen van inspiratie staat centraal. Op 20 mei zijn we voor het eerst bij elkaar gekomen. Tijdens de bijeenkomst komen er allerlei onderwerpen aan bod om samen te zorgen voor een nog beter beweegonderwijs. “We hebben het gehad over verschillende onderwijsvarianten en de voor- en nadelen hiervan. En we hebben uitgebreid kennis gemaakt. We zorgen voor korte lijntjes dat uiteindelijk leidt tot een betere samenwerking.”

Samen sterker

Tijdens die bijeenkomsten gaat het onder andere over beoordelingssystemen en voldoende differentiatie en uitdaging binnen een groep. “We willen met de groep zo’n drie keer per jaar samenkomen om kennis en kunde te delen en van elkaar te leren. We hopen dat we deze groep verder kunnen uitbreiden. Samen staan we natuurlijk sterker dan alleen. Zo zorgen we ervoor dat de schoolgaande kinderen zich nog beter kunnen ontwikkelen.”

Geïnteresseerd om de volgende keer aan te sluiten? Mail dan naar beweegcoach Rikus via rikus@negen.nl.