Leudal Leeft organiseert verenigingscafé voor sportverenigingen uit Leudal

In oktober organiseren de verenigingsondersteuners van Leudal Leeft weer een verenigingscafé voor de sportverenigingen uit de gemeente Leudal. Het verenigingscafé dit najaar staat volledig in het teken van vrijwilligerswerving – en vrijwilligersbehoud.

Verenigingscafés in Leudal

Een aantal keer per jaar organiseren de verenigingsondersteuners van Leudal Leeft een verenigingscafé voor sportverenigingen in Leudal. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om sportaanbieders te inspireren en te informeren met betrekking tot een actueel thema in het verenigingsleven. Verenigingsondersteuner Ken vertelt: “We hebben afgelopen jaar verschillende sportclubs uit Leudal gesproken. Veel verenigingen geven aan het lastig te vinden om voldoende vrijwilligers te vinden, of om ze uiteindelijk te behouden. Echter zonder vrijwilligers, geen sportvereniging. Het lijkt ons daarom goed om hier samen het gesprek over aan te gaan”.

Samen aan de slag met vrijwilligersbeleid

Het verenigingscafé is op 19 oktober en gaat om 19.00 uur van start. De bijeenkomst staat in het teken van actuele trends en ontwikkelingen en daarbij gaan we dieper in op het ontwikkelen van een vrijwilligersaanpak. We gaan aan de slag met vragen als: “Hoe is de vrijwilligersrol verandert ten opzichte van een aantal jaar geleden en hoe kun je als vereniging hierop inspelen?” En ook hoe je als club je vrijwilligers bereidt krijgt om vrijwilligerstaken op te pakken?”.

Aanmelden?

Als vereniging of sportaanbieder kun je je tot uiterlijk 12 oktober 12.00 uur aanmelden voor het verenigingscafé van 19 oktober 2021. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via onderstaande knop.

Vragen?

Heb je nog vragen over het verenigingscafé? Neem dan contact op met verengingsondersteuner Ken door te mailen naar ken@negen.nl of te bellen naar 06-34223087.

Verenigingsondersteuner Ken