Leudal Leeft trapt af met Ben Bizzie

Op zondag 27 september vond de officiële aftrap van Leudal Leeft plaats. Met een coronaproof wandeling maakten jong en oud kennis met het team van Leudal Leeft én Ben Bizzie. Een dag vol beweging en plezier.

Meer dan 100 deelnemers

De wandeling werd samen met wethouder Stan Backus afgetrapt bij het gemeentehuis in Heythuysen. “Heel Leudal is al in beweging. Op een zondag als deze zijn veel mensen aan de wandel of actief bij een van de vele sportverenigingen die onze gemeente rijk is. Samen met Leudal Leeft willen we nóg meer mensen in beweging brengen”, aldus wethouder Backus. Er wandelden ruim 100 mensen mee. “Ondanks het weer en de geldende corona-maatregelen is het gelukt om zo’n 100 mensen op de been te brengen. Ik heb vandaag veel lachende gezichten gezien, van jong tot oud, bij het beleven van sport en muziek”, vertelt Elvera Weusten (Leudal Leeft).

Samen met partners

De dag werd mogelijk gemaakt door diverse partners van Leudal Leeft. Bij zorgcentrum Beek & Bos genoten deelnemers van een Silent Disco en heerlijke gerechten gemaakt door bewoners van het AZC. Bij Atletiekvereniging Heythuysen deed jong en oud mee met een sportquiz. En bij basisschool De Neerakker stond beweegmaatje Ben Bizzie de deelnemers op te wachten met een beweegbingo. Beweegcoach Patricia was er bij: “Kinderen én ouders deden enorm fanatiek mee. Geweldig om te zien hoe ze samen in beweging komen!”. Myouthic verzorgde een percussie workshop. “We hebben mensen laten bewegen op een muziekinstrument. Iedereen kon meedoen. We hopen dat ze aan de hand van deze dag de smaak te pakken hebben en ook zelf aan de slag gaan met cultuur en muziek”, vertelt Fer Koolen (Myouthic) enthousiast. De wandeltocht werd afgesloten op de smoothiefiets van KERNgezond. Voor hun inzet ontvingen de deelnemers tot slot de heuse Leudaille.

Leudal on tour

Leudal Leeft trapt af is onderdeel van de campagne Leudal on Tour. Om heel Leudal in beweging te brengen, gaat Leudal Leeft on tour. Tot het einde van dit jaar organiseert Leudal Leeft samen met lokale partners sportieve en culturele activiteiten. Iedereen in Leudal, van jong tot oud, met of zonder beperking kan meedoen met sport, cultuur en muziek. Want Leudal is dé plek om fijn te wonen en leven. Benieuwd naar wat we de rest van het jaar doen?

Leudal Leeft trapt af is mede mogelijk gemaakt door: