Mini Jeu de Boules toernooi bij de Kreppel

Bewegen is gezond. Daarom stimuleren we inwoners van jong tot oud om in beweging te komen. Naast dat bewegen goed is voor de gezondheid en het de kans op een val verkleint, kan het ook bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid en het vergroten van de zelfredzaamheid. Daarom bewegen we wekelijks met de bewoners van Proteion de Kreppel in Heythuysen.

Een echte hit

Juist nu het zo belangrijk is voor ouderen om te blijven bewegen, gaan we wekelijks op bezoek bij de Kreppel om te bewegen. Bewegen kan op verschillende manieren en op ieders niveau. Elke week wordt de woonkamer omgetoverd tot gymzaal en samen met de bewoners doen we er allerlei sporten, spellen en beweegoefeningen. Met name Jeu de Boules is een echte hit. Wekelijks wordt er een aardig balletje gegooid. Lekker laagdrempelig en leuk!

Fanatieke deelnemers

Maar afgelopen keren was het anders, want beweegcoach Tatum zorgde voor een mini Jeu de Boules toernooi. “Wekenlang hebben de bewoners kunnen oefenen, maar het is ook leuk om er af en toe een wedstrijdelement aan toe te voegen. Fanatiek dat de bewoners waren! Uiteraard was iedereen een winnaar en daarom werden alle deelnemers beloond met een leuke prijs.”