Nationale Balkon Beweegdag 2021

Op vrijdag 4 juni staat de Nationale Balkonbeweegdag weer op de planning. Een dag die vorig jaar ontstond om ouderen op afstand toch in beweging te brengen én in het zonnetje te zetten. Onze beweegcoaches zorgen voor beweging, dans, bingo, zang, muziek en dat op veilige afstand.

Op meer dan 250 woon- en zorglocaties

Tal van senioren van Woonzorgcentrum Bruggerhof in Hunsel deden vorig jaar mee met het sportieve evenement. Net als op meer dan 250 andere woon- en zorglocaties in Nederland. “Het is erg belangrijk om in beweging te blijven, zeker voor deze doelgroep. Zo blijven ze actief, vitaal en houden ze hun weerstand op peil. Maar daarnaast is het ook vooral erg leuk. De bewoners zitten veel binnen en tijdens dit beweegmoment zien ze elkaar toch weer even, maar dan op afstand”, aldus Matti. “Omdat het vorig jaar al zo’n succes was, wilden we het dit jaar niet aan ons voorbij laten gaan.”

“Mensen kunnen meer dan ze zelf denken”

Beweegcoaches Matti en Renée bezoeken op 4 juni diverse locaties in Leudal met hun muziekbox. Renée: “Vaak kunnen mensen veel meer dan ze zelf denken. Zeker wanneer ze regelmatig bewegen, zullen ze stapsgewijs vooruitgang boeken en zien. De glimlach op het gezicht van iemand als iets lukt, is goud waard. Daar doen we het voor.” De beweegcoaches zijn te vinden bij de aanleunwoningen Catharina Staete en Amalia Staete bij Proteion de Kreppel in Heythuysen, aanleunwoningen bij Bruggerhof in Hunsel en seniorenwoningen bij de Horst in Haelen.