Online Cultuurweek vol creativiteit en plezier

De eerste editie van de Online Cultuurweek is voorbij. Een week vol met creatieve activiteiten, zoals een muzikale escaperoom, tekenen, knutselen, theater en nog veel meer. Het was een groot succes. Dat vonden de kinderen, ouders én wij ook!

Kinderen en zelfs hele gezinnen deden mee met de Online Cultuurweek, vanuit thuis achter de laptop. Het was een groot succes! We organiseerden diverse activiteiten voor peuters, kleuters, basisschoolkinderen en gezinnen. Enthousiaste kids gingen aan de slag met het maken van Notan stempels en muziek. Ze vluchtten uit een muzikale escaperoom en gingen op bezoek in het theater, in hun eigen woonkamer. Iedereen kreeg Online-Welterusten-kusjes van Tante Thee en handpop Mo. Muziek- en cultuurcoach Anne: “Kinderen zaten aan hun laptopschermen gekluisterd. Echt prachtig om te zien wat theater en mooie verhalen met de kinderen doen.” De Online Cultuurweek werd afgesloten met een Cultuurquiz voor het hele gezin. Een leuke en leerzame quiz waarbij we op zoek gingen naar het slimste gezin. Het was erg spannend, maar uiteindelijk kwam de familie Hebben als trotse winnaar uit de bus.

Op ontdekkingstocht naar talent

Leudal Leeft en Myouthic laten kinderen kennismaken met muziek en cultuur. Anne: “Samen ontdekken en ontwikkelen we talenten bij de kinderen. Cultuur en muziek zijn net zo belangrijk als sport en bewegen. Creativiteit helpt kinderen om te kunnen omgaan met veranderingen. Kinderen die regelmatig bezig zijn met muziek, cultuur en creativiteit zijn onafhankelijker en innovatiever.”