Positief Gezond Leudal

Met het project Positief Gezond Leudal willen we ouderen in Leudal letterlijk en figuurlijk in beweging brengen om hen te helpen positiever en gezonder te worden. Het doel van het project is om ouderen in Leudal op weg te helpen naar een gezond en gelukkig leven met de inzet van sport en bewegen als middel. We willen dat ouderen structureel meer en beter gaan bewegen en sociale contacten krijgen, zodat ze positiever, gezonder en zelfredzamer worden.

Binnenkort starten we met een 10-weeks programma waarbij men onder begeleiding van een beweegcoach en met behulp van oefeningen voor thuis aan de slag gaat om meer en beter te bewegen. Met het programma streven we ernaar om iedere deelnemer ten minste 150 minuten per week matig intensief te laten bewegen. Na 10 weken bekijkt de beweegcoach samen met jou de mogelijkheden om aan te sluiten bij het reguliere sport- en beweegaanbod bij jou in de buurt, om er zo voor te zorgen dat je ook na die 10 weken lekker kunt blijven bewegen. Het is voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan het beweegprogramma op zijn of haar eigen niveau. Het programma bestaat uit laagdrempelige beweegactiviteiten zoals bijvoorbeeld wandelen, (stoel)gymnastiek en bewegen op muziek.

VOOR WIE?

Het project is bedoeld voor inwoners in Leudal die:

- 65 jaar of ouder zijn en nog thuis wonen

- (Vanwege corona) minder of niet meer bewegen

- (Vanwege corona) in een sociaal isolement terecht gekomen zijn

- Intrinsiek gemotiveerd zijn om het hele programma actief mee te doen

- Bij voorkeur zelfstandig naar een trainingslocatie kunnen komen (met behulp van de omgeving) en zelfstandig kunnen lopen

WILT U MEEDOEN?

We starten met de eerste groep in Baexem. Dag, tijdstip en start van het programma is nader te bepalen, afhankelijk van de beschikbaarheid van de deelnemers. Deelname aan het programma is gratis!

Wilt u meer en beter bewegen op uw eigen niveau en meer onder de mensen komen? Neem dan vrijblijvend contact op met beweegcoach Matti via 06-28151793 of matti@negen.nl. We bespreken uw wensen en behoeften op het gebied van bewegen en gaan, wanneer u besluit deel te nemen aan het programma, ervoor zorgen dat bewegen weer onderdeel wordt van uw dagelijks leven

Opgeven kan tot en met 12 november a.s..

Beweegcoach Matti