Sport- en beweegakkoord Leudal

Maar liefst 60 enthousiaste sportverenigingen, organisaties en inwoners uit de gemeente Leudal hebben in mei 2020 het sport- en beweegakkoord Leudal digitaal ondertekend. Het sport- en beweegakkoord Leudal is voor én door verenigingen, organisaties en inwoners van de gemeente Leudal. Met de ondertekening van het sport- en beweegakkoord Leudal is het startsignaal gegeven voor een leven lang sporten en bewegen voor iedereen in Leudal.

“Door corona kon de daadwerkelijke ondertekening van het sport- en beweegakkoord in april niet doorgaan. Daarom werd er een digitale oplossing bedacht, zodat de supporters het sport- en beweegakkoord toch konden ondertekenen. Het team van supporters bestaat uit lokale (sport)verenigingen, (sport)bonden, basisscholen, middelbare scholen, kinderopvangcentra, fysiotherapiepraktijken, zorginstellingen en bedrijven uit de gemeente Leudal. Dat is iets om trots op te zijn!” vertelt sportformateur Elvera Weusten.

Benieuwd naar de trotse supporters van het sport- en beweegakkoord? Bekijk ze hieronder! Wil je je nog aanmelden als supporter? Dat kan! Neem dan contact op met sportformateur Elvera Weusten via 06 51 75 41 64 of elvera@negen.nl.

Samen verder aan de slag

De dromen en ambities staan op papier. De supporters hebben hun handtekeningen gezet. En nu? Nu gaan we samen de schouders eronder zetten. Vanaf september 2020 gaan we met alle supporters aan de slag om de dromen en ambities uit het sport- en beweegakkoord werkelijkheid te laten worden. Er worden werkgroepen gevormd van supporters onder aanvoering van de verenigingsondersteuners van Leudal Leeft in samenwerking met de Adviseur Lokale Sport. Per werkgroep worden een of meerdere actiepunten uit het akkoord opgepakt en verder uitgewerkt.

De werkgroepen worden gevormd op basis van de drie thema’s zoals beschreven in het sport- en beweegakkoord Leudal:

  • Samen meedoen
  • Gezond actief
  • Vitaal Verenigen

Bekijk via onderstaande button het sport- en beweegakkoord Leudal en ontdek alle thema’s en acties.

Op woensdag 23 september gaan we samen verder tijdens een verenigingscafé van Leudal Leeft. Meer informatie hierover volgt, maar noteer alvast in je agenda!