Verenigings ondersteuning

We zijn betrokken verenigingsondersteuners, dagelijks in de weer om verenigingen te ondersteunen en klaar te maken voor de toekomst. Overal waar we komen, zien we kansen. En we komen niet alleen bij de vereniging die aan de bel trekt. Iedere vereniging die dat wil, kan op onze steun rekenen. Samen zorgen we voor vitale verenigingen.

Verenigingen staan voor grote uitdagingen

Het aantal mensen dat lid is van een vereniging neemt af. Vrijwilligers zijn lastig te vinden, besturen kampen met een tekort aan leden en trainers. Toch is nog altijd 25% van de mensen in Nederland lid van een vereniging. Gelukkig maar, want lokale sportverenigingen zijn van groot belang voor de leefbaarheid in steden en dorpen. Dat betekent wel dat verenigingen mee moeten bewegen met ontwikkelingen en zich moeten voorbereiden op de toekomst. Hier zijn veel manieren en oplossingen voor, maar we zien wel 1 rode draad in de manieren die succesvol zijn: samenwerken. Daar zijn veel verschillende manieren voor. Denk bijvoorbeeld aan een vrijwilligerspool, gezamenlijk inkopen doen of samen speciaal aanbod aanbieden. Een andere oplossing is te kiezen voor een omni-vereniging. Een vereniging met verschillende takken van sport onder één naam én bestuur. Zo zijn er minder vrijwilligers nodig en kan gezamenlijk inkoop gedaan worden. Meer dan genoeg mogelijkheden dus.

Elke vereniging is anders

Daarom is er ook niet één oplossing die we overal kunnen toepassen. Het is maatwerk, wat niet zonder slag of stoot gaat. We proberen vooral samen na te denken over het vitaal houden van verenigingen en dat doen we met enorm veel plezier. Wij gaan graag de uitdaging aan. Jouw vereniging ook? Neem contact met ons op.Terug naar Vitaal Verenigen