Bewegen vanuit de eigen woonkamer met beweegtv

Ook in de coronatijd blijft Leudal zowel letterlijk als figuurlijk in beweging. Speciaal voor alle senioren in de gemeente hebben beweegcoaches Roy en Renée verschillende beweegvideo’s opgenomen. Met beweegtv brengen ze senioren in de gelegenheid om op een laagdrempelige manier te sporten. Er zijn inmiddels al 2 seizoenen van 5 afleveringen uitgezonden en als het aan de beweegcoaches ligt, volgen er in de toekomst nog veel meer.

De afwisseling maakt het zo leuk

Ook de senioren die deelnemen aan beweegtv zijn erg enthousiast en vinden het fijn om vanuit de huiskamer mee te bewegen. Zeker voor senioren die in de coronatijd minder op het programma hebben staan, zijn de beweegmomenten een fijne onderbreking van het dagelijkse ritueel. ‘’Ik vind het fijn dat ik op elk moment van de dag kan sporten. Ik merk ook aan mijn spieren dat het sporten me heel erg goed deed’’, aldus een van de senioren. Ze heeft nog geen enkele aflevering gemist en vindt het fijn dat ze aan de afleveringen van beweegtv deel kan nemen. ‘’Zelf probeer ik zo goed mogelijk in beweging te blijven maar als ik alleen oefeningen doe, is het altijd hetzelfde. Jullie programma is heel erg afwisselend en alle spieren komen aan bod tijdens het sporten. Daarnaast vind ik het goed dat jullie gebruik maken van attributen tijdens het sporten. Dat maakt het erg leuk en uitdagend.’’

Beweegtv is bedoeld voor iedereen die meer in beweging wil komen. Tijdens de afleveringen worden de oefeningen op twee manieren voorgedaan. Een van de beweegcoaches voert de oefeningen staand uit, de andere zittend. Op deze manier kunnen ook minder vitale senioren mee bewegen. Zelfs vanuit de luie stoel kan er dus worden meegedaan.