Wat we doen

Samen meedoen

In Leudal doet iedereen mee. Sport, bewegen en cultuur zorgen voor ontmoeting en activering. Niet voor iedereen is sporten, bewegen en meedoen vanzelfsprekend. Toch kan in de gemeente Leudal iedereen meedoen en staat niemand aan de kant. Een leven vol cultuur, muziek, sport en beweging maakt gezond en gelukkig. Daarnaast hebben actieve inwoners minder zorg nodig. Samen met verenigingen en (zorg)organisaties zorgen we voor passend beweegaanbod en brengen we mensen samen.

Gezond Actief

In Leudal groeit iedereen gezond en actief op en dragen sport, bewegen en cultuur bij aan het goede en positief gezonde leven. Een gezonde levensstijl begint al vroeg. Kinderen groeien gezond en gelukkig op samen met hun beweegmaatje Ben Bizzie. De gezonde en actieve levensstijl is vanzelfsprekend en hartstikke leuk! Scholen, sport-, muziek- en cultuurverenigingen en lokale organisaties doen met ons mee.

Vitaal Verenigen

In Leudal zijn verenigingen belangrijk voor de ontmoeting. Ze dragen positief bij aan de leefbaarheid van alle dorpen en kernen. Wekelijks ontmoeten mensen, van jong tot oud, elkaar bij een vereniging en dat maakt ze goud waard. Wij geloven in hun kracht. Toch staan ze voor grote uitdagingen. Mensen gaan steeds meer op andere manieren sporten, bewegen en verenigen. De verenigingsondersteuners van Leudal Leeft staan klaar voor de verenigingen in Leudal om samen aan de slag te gaan om de verenigingen klaar te maken voor een vitale toekomst. Ontdek hier wat we voor jouw club kunnen betekenen.

Kras & Krachtig

Heel Nederland heeft te maken met het Coronavirus. Kinderen kunnen niet meer naar school en mensen kunnen niet meer naar de verenigingen. We moeten allemaal thuis blijven, want onze gezondheid gaat op dit moment boven alles. Thuis zitten, betekent natuurlijk niet dat we de hele dag stil moeten zitten. Bewegen kan gelukkig de hele dag door, zowel binnen als buiten. Het houdt ons fit en gezond. Onze beweegcoaches gaan je de komende weken helpen om thuis te blijven bewegen. Beweeg je mee?

Ben Bizzie

Hoi! Ik Ben Bizzie. Net als iedereen in Nederland heb ook ik te maken met het Coronavirus. Ik kan daardoor niet meer naar school of met mijn vriendjes buiten spelen. We moeten allemaal thuis blijven. Dat vind ik niet leuk, maar onze gezondheid gaat natuurlijk boven alles! Thuis zitten, betekent natuurlijk niet dat we de hele dag stil moeten zitten. Juist niet! Door te bewegen en spelen blijven we fit én zorgen we voor een goede weerstand. Daarom ga ik, samen met de beweegcoaches de komende weken elke dag jullie helpen om thuis lekker te bewegen. We delen elke dag beweegtips, leuke spellen en gezonde recepten. Doe jij met jouw gezin met me mee?