Wat we doen

Gezond actief

In Leudal groeit iedereen gezond en actief op en dragen sport, bewegen en cultuur bij aan het goede en positief gezonde leven. Een gezonde levensstijl begint al vroeg. Kinderen groeien gezond en gelukkig op samen met hun beweegmaatje Ben Bizzie. De gezonde en actieve levensstijl is vanzelfsprekend en hartstikke leuk! Scholen, sport-, muziek- en cultuurverenigingen en lokale organisaties doen met ons mee.

Samen meedoen

In Leudal doet iedereen mee. Sport, bewegen en cultuur zorgen voor ontmoeting en activering. Niet voor iedereen is sporten, bewegen en meedoen vanzelfsprekend. Toch kan in de gemeente Leudal iedereen meedoen en staat niemand aan de kant. Een leven vol cultuur, muziek, sport en beweging maakt gezond en gelukkig. Daarnaast hebben actieve inwoners minder zorg nodig. Samen met verenigingen en (zorg)organisaties zorgen we voor passend beweegaanbod en brengen we mensen samen.

Vitaal verenigen

In Leudal zijn verenigingen belangrijk voor de ontmoeting. Ze dragen positief bij aan de leefbaarheid van alle dorpen en kernen. Wekelijks ontmoeten mensen, van jong tot oud, elkaar bij een vereniging en dat maakt ze goud waard. Wij geloven in hun kracht. Toch staan ze voor grote uitdagingen. Mensen gaan steeds meer op andere manieren sporten, bewegen en verenigen. De verenigingsondersteuners van Leudal Leeft staan klaar voor de verenigingen in Leudal om samen aan de slag te gaan om de verenigingen klaar te maken voor een vitale toekomst. Ontdek hier wat we voor jouw club kunnen betekenen.

Sport- en beweegakkoord Leudal

Welkom op de pagina van het sport- en beweegakkoord Leudal. Op deze pagina is alle informatie omtrent het sport- en beweegakkoord Leudal te vinden. Van onze supporters tot aan inspirerende succesverhalen en informatie over het uitvoeringsbudget en services.

Ambassadeurs aan het woord

In Leudal zetten veel mensen zich actief in op het gebied van sport, bewegen, muziek of cultuur, vaak samen met het team van Leudal Leeft. Zij zijn de ambassadeur van Leudal Leeft. Hun verhaal verdient een podium om anderen te inspireren én te enthousiasmeren om mee te doen. Ontdek hier de verhalen van onze ambassadeurs en fans van sport, bewegen muziek en cultuur.

In beweging tijdens corona

Heel Nederland heeft te maken met het coronavirus. Onze gezondheid gaat op dit moment boven alles. Daarom stimuleren we iedereen om zo veel mogelijk te blijven bewegen. Bewegen houdt ons fit en gezond. Het kan gelukkig de hele dag door, zowel binnen als buiten. Onze beweegcoaches helpen je op weg met allerlei beweegtips en -oefeningen. Beweeg je mee?