Over ons

Leudal, een uitgestrekt en groen gebied bestaande uit 16 verschillende kernen met elk hun eigen identiteit. Vol mogelijkheden voor een actieve, culturele en sportieve levensstijl. Daar zorgen onder andere veel verschillende muziek-, cultuur- en sportverenigingen voor. Ook het beweeg- en cultuurteam van Leudal Leeft helpt een handje mee.

Sport en beweging

Onze beweegcoaches staan elke dag klaar om ervoor te zorgen dat de inwoners van Leudal kunnen meedoen met sport en bewegen. Kinderen groeien gezond en gelukkig op samen met beweegmaatje Ben Bizzie. Zij zijn de inwoners van de toekomst en voor hen is een gezonde en actieve levensstijl vanzelfsprekend en hartstikke leuk. Senioren en mensen met een beperking staan niet aan de kant. Het beweegteam brengt ze samen én in beweging naar geschikt beweegaanbod. Zo zijn ze niet langer eenzaam en worden ze vitaal en gelukkig. Verenigingen worden echte spelbepalers en zijn samen met onze verenigingsondersteuners klaar voor de toekomst. Samen maken we lokaal het verschil.

Muziek en cultuur

Cultuur is een uiting van het menselijk denken, doen en maken. Het verbindt en het brengt mensen samen. Actief cultuuronderwijs kan verwonderen, het activeert de belevingskracht en het stimuleert de zintuigen. Myouthic is actief als aanbieder van cultuurprojecten in de Gemeente Leudal. Met de overtuiging dat cultuureducatie een vast onderdeel dient uit te maken in de vorming van de mens. Aan de hand van culturele workshops, creamiddagen en projecten brengen ze jong en oud tot mensen met een beperking in contact met cultuur. Kinderen maken kennis met hun talenten in én rondom scholen. Ze leren de waarde van kunst te begrijpen en leren om het zelf in te zetten als communicatiemiddel. Daarnaast leren ze reflecteren en om ergens betekenis aan te geven. Ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen of mensen met een kleine portemonnee, krijgen de kans om deel te nemen aan muziek en cultuur. Het draagt bij aan zingeving en zelfvertrouwen. Ook kan het bijdragen om je geestelijk en lichamelijk goed te voelen. Ze helpen verenigingen op weg naar een vitale toekomst. Dat doen ze niet alleen, maar samen met onderwijs, kinderopvang, verenigingen en alle andere partners van Leudal Leeft.

Ontdek hier wat we allemaal doen: