Lokaal Leefstijlakkoord Leudal van start!

In navolging op het sport- en beweegakkoord Leudal wordt er gestart met een Lokaal Leefstijlakkoord. Het leefstijlakkoord gaat in op thema’s als rookvrije generatie en inwoners op gezond gewicht.

Het Nationaal Preventieakkoord

Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Daarom heeft de Rijksoverheid samen met meer dan 70 maatschappelijke organisaties het Nationaal Preventieakkoord gesloten. Daarin staan meer dan 200 afspraken op het gebied van alcoholgebruik, roken, drugsgebruik en een gezond gewicht met als doel om Nederland gezonder te maken.

Leefstijlakkoord

“Het is prettig wonen en leven in Leudal. Veel inwoners, organisaties en verenigingen hebben aandacht voor een goede gezondheid. Er gebeurt al veel in de gemeente en dat doen we goed. Toch zien wij nog kansen om het leven in de gemeente Leudal nog prettiger te maken. Daarom gaan we in de gemeente Leudal aan de slag met een Leefstijlakkoord”, aldus verenigingsondersteuner Renée. In navolging van het sport- en beweegakkoord Leudal gaat het Leefstijlakkoord in op thema’s, zoals de rookvrije generatie, inwoners op gezond gewicht, het matigen van alcoholgebruik en een drugsvrije samenleving. Zodra het Leefstijlakkoord is vastgesteld, komt er net zoals bij het sport- en beweegakkoord uitvoeringsbudget ter beschikking.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het Leefstijlakkoord Leudal? Houd dan de website van Leudal Leeft of de Facebookpagina @leudalleeft in de gaten. Hier posten wij regelmatig updates rondom het Leefstijlakkoord.

Heb je vragen?

Heb je vragen over het Leefstijlakkoord Leudal? Of wil je graag meedenken? Neem dan contact op met verenigingsondersteuner Renée door te mailen naar renee@negen.nl of te bellen naar 06-34039035.