Bewegen bij St. Charles Heythuysen

Bewegen is, juist nu, erg belangrijk. Doordat veel wekelijkse activiteiten nu helaas niet door kunnen gaan krijgen veel bewoners niet voldoende beweging. Ook zitten ze veelal in hun eigen ruimte en is er een gemis aan sociale contacten. Door het aangeboden beweegmoment probeerden beweegcoaches Patricia en Matti de bewoners van Sint Charles te Heythuysen in beweging te krijgen, saamhorigheid te creëren en een lach op ieders gezicht te laten verschijnen.

Bewegen vanaf het balkon

Beweegcoaches Matti en Patricia zijn op woensdag 22 april langsgegaan bij de bewoners van St. Charles. Beweegcoach Matti vertelt: “Het was een mooie, zonnige dag. Eenmaal aangekomen bij St. Charles werden de bewoners opgetrommeld om mee te bewegen. Ieder vanaf hun eigen balkon of voortuintje. Door enkele enthousiaste medewerkers werd iedereen buiten, letterlijk, in het zonnetje gezet! Onder het genot van een leuk muziekje konden de bewoners zittend of staand mee doen aan de beweegoefeningen. De muziek deed de bewoners goed, er werd enthousiast meegedaan en er kwamen heel wat lachjes tevoorschijn! Dat is mooi om te zien!”

Door meerdere beweegmomenten konden de beweegcoaches aan elke kant van het gebouw de bewoners in beweging brengen! "Het beweegmoment werd met open armen ontvangen; de opkomst was groter dan verwacht", aldus beweegcoach Patricia. Volgende week zijn Patricia en Matti daarom weer van de partij, ze hopen op net zo’n lekker zonnetje en wederom actieve deelnemers!