Meer dan 100 mensen op Sprookjestour

63 deelnemers en 41 vrijwilligers bewogen tijdens de Sprookjestour met ons mee. Ze waanden zich voor een dagdeel in een sprookje waar ze nog lang en gelukkig leefden. In samenwerking met verschillende verzorgingshuizen, activiteitenbegeleiders en vrijwilligers organiseerden we op maandag 7 en 28 juni een Sprookjestour voor de bewoners van vier zorg- en woonlocaties.

Missie voltooid!

Terwijl de bewoners van St. Magdalena, St. Elisabeth uit Haelen en De Kreppel uit Heythuysen op pad gingen om de verloren sprookjes terug te vinden, veranderden de beweegcoaches in ware sprookjesfiguren. Onderweg kwamen de ouderen Roodkapje tegen. Ze hielpen haar bij het onthouden van wat er in haar mandje mee moest naar oma. Bij Assepoester oefenden ze de dans voor op het bal. Bij de dwerg zongen ze luidkeels mee met allerlei liedjes. Ze hielpen de prins met het beantwoorden van vragen, zodat hij de kikker mocht kussen én ze hielpen de prinses te herinneren over welk sprookje het ging. Bij elk sprookjesfiguur kregen de deelnemers een puzzelstuk om uiteindelijk met alle puzzelstukken een sprookjesboek te maken. Missie voltooid, want de sprookjes werden gelukkig bij alle locaties weer teruggevonden en dat leverde een mooie Leudaille op. De Sprookjestour werd afgesloten met een verfrissend ijsje en een kop koffie.

“Onze complimenten”

Beweegcoach Matti: “Een paar keer per jaar organiseren we beweegactiviteiten voor de bewoners van St. Magdalena, St. Elisabeth en De Kreppel. Zo ontstond een hele tijd geleden het idee voor deze Sprookjestour waarbij mensen ook met een rolstoel, rollator of scootmobiel mee konden doen. In de bosrijke omgeving hebben we een activiteit met een mix van cultuur, muziek en beweging gecreëerd. Geweldig om te zien wat dit doet met de deelnemers. “Wat fijn dat er weer eens iets wordt georganiseerd. Het is weer eens wat anders. Erg leuk gedaan!”, vertelt een van de deelnemers. Een andere deelnemer: “Mijn vrouw en ik vonden het een heel fijn en toepasselijk beweeg- en sportevenement. We hebben het er nu nog over. Onze complimenten!”

Gezelligheid, beleving en samenzijn

“Met de Sprookjestour hebben we heel wat glimlachen op gezichten weten te toveren. De dankbaarheid vanuit de deelnemers en vrijwilligers geeft ons enorm veel energie. Je merkt echt dat ze het fijn vonden. Bewegen is één, maar de gezelligheid, de beleving en het samenzijn is net zo belangrijk. Voor herhaling vatbaar dus”, sluit Matti af.