Geslaagde sport- en spelinstuif voor mensen met een beperking

Op zaterdag 10 juli organiseerde de beweegcoaches van Leudal Leeft, in samenwerking met verschillende sportverenigingen en organisaties, een sport- en spelinstuif voor mensen met een beperking op het terrein van Atletiek Leudal in Heythuysen. Ruim 50 deelnemers en hun begeleiders kwamen in beweging!

Een dik verdiende Leudaille!

De hele middag stond in het teken van sport, spel, plezier en ontmoeten. Alle deelnemers, afkomstig van o.a. PSW, Hoeve de Kaolder en St. Anna, arriveerden om beurten in kleine groepjes bij Atletiek Leudal waarna ze werden ontvangen door de beweegcoaches. Ze ontvingen een stempelkaart die ze bij elk station, na deelname, konden laten afstempelen. Dit leverde een échte Leudaille op!

Verschillende sporten ontdekken

De groepen startte ieder bij een station, die werd bemand door enthousiaste vrijwilligers van de desbetreffende sportvereniging of organisatie. Hier konden ze kennismaken met de aangeboden sport. Na een bepaalde tijd werd er doorgeschoven en zo kon iedereen aan elk onderdeel deelnemen. Bij Dancepoint werd en flink gedanst en gehost, bij Fudoshin leerde de deelnemers verschillende karate bewegingen. Bijzonder in Beweging zette de deelnemers in beweging door verschillende beweegspellen, bij SV Heythuysen kon men hun voetbalskills verbeteren en VC Accretos liet de deelnemers kennis maken met volleybal. Leudal Leeft zorgde voor Jeu de Boules en Boccia.

Aan het einde van de middag maakte alle deelnemers kennis met beweegmakelaar Matti van Leudal Leeft. De deelnemers konden vragen stellen over sport, beweging en gezondheid en ontvingen contactgegevens om een afspraak te maken. Op die manier helpt de beweegmakelaar om een passende sport te vinden en zorgen we samen voor structureel beweegaanbod in het dagelijks leven.

We ontvingen toffe en enthousiaste reacties van zowel deelnemers, begeleiders en vrijwilligers! De deelnemers ervaarde het als een gezellige, sportieve dag waarbij ze verschillende sporten hebben kunnen ontdekken.